شورای اسلامی شهر گرگان

ضرورت اجرای برنامه های بوم گردی در بافت تاریخی گرگان

رئیس کمیسیون گردشگری و بافت تاریخی شورای اسلامی شهر گرگان تاکید کردضرورت اجرای برنامه های بوم گردی در بافت تاریخی گرگانرئیس کمیسیون گردشگری و بافت تاریخی شورای اسلامی شهر گرگان بر ضرورت اجرای برنامه

رئیس کمیسیون گردشگری و بافت تاریخی شورای اسلامی شهر گرگان تاکید کرد

ضرورت اجرای برنامه های بوم گردی در بافت تاریخی گرگان

رئیس کمیسیون گردشگری و بافت تاریخی شورای اسلامی شهر گرگان بر ضرورت اجرای برنامه های بوم گردی در راستای توسعه گردشگری گرگان به ویژه بهره گیری از ظرفیت بافت تاریخی تاکید کرد.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی شورای اسلامی شهر گرگان، حمیدرضا آقاملایی در نهمین جلسه این کمیسیون که بررسی راهکارهای معرفی ارزش ها و جذابیت های بافت تاریخی گرگان در سطح ملی و بین المللی را در دستور کار داشت، ضمن قدردانی از مجموعه همکاری استانداری، فرمانداری، شهرداری، شورای تامین و سازمان ها و ادارات مربوطه در برگزاری مراسم وداع و ترحیم مرحوم دکتر سیدتقی نوربخش مدیرعامل و عبدالرحمن تاج الدین معاون پارلمانی سازمان تامین اجتماعی کشور که در راه خدمت به مردم جان خود را تقدیم کردند، گفت: بوم گردی تعریف جدیدی از سفر و صنعت توریسم  است و اقامتگاه بوم گردی به معنای محل اقامت مسافر منطبق بر فرهنگ و جغرافیای آن منطقه  می باشد و بافت تاریخی گرگان این قابلیت را دارد که در این خصوص مورد توجه قرار بگیرد.

نماینده شوراهای استان گلستان و عضو هیئت رئیسه شورای عالی استان ها با اشاره به اقدامات انجام شده شهرداری در حوزه بافت تاریخی در این دوره از شورای اسلامی شهر گرگان افزود: تشکیل اداره بافت تاریخی، اجرای طرح جداره میدان شهرداری، تهیه طرح  احیاء و بهسازی بازارچه میدان عباسعلی، تهیه طرح پیاده راه سازی خیابان امام خمینی و اجرای معابر پیاده در فاز مرکزی بافت مطابق طرح مصوب از جمله پروژه های در دست بررسی واحد بافت قدیم شهرداری می باشد.

رئیس کمیسیون گردشگری و بافت تاریخی شورای اسلامی شهر گرگان ادامه داد: کف سازی مرکز محله مصلی، جداره سازی مرکز محله سرچشمه، طرح بهسازی خیابان پانزده متری پاسرو (خیابان غذا)، بهسازی خانه دارویی و اجرای فاز اول باغمزار استاد لطفی از جمله برنامه های در دست اجرای شهرداری گرگان در حوزه بافت تاریخی است.

عضو هیات رئیسه و سخنگوی شورای اسلامی شهر گرگان خاطر نشان کرد: بافت تاریخی گرگان به عنوان اولین بافت تاریخی ثبت شده در کشور و تنها بافت تاریخی باقیمانده در شمال می باشد که دارای ارزش ملی است و باید توجه بیشتر در برنامه ریزی های مدیریتی و صنعت گردشگری قرار بگیرد.

در ادامه این جلسه عذرا عماالدین مدیر واحد بافت تاریخی شهرداری گرگان به ارایه گزارشی از وضعیت بافت و برنامه های پیش روی شهرداری در این حوزه پرداخت و گفت: این بافت با بیش از  500  اثر و بنای تاریخی، بیش از  50  معبر ارزشمند، 10  مرکز محله، 5 مسجد قدیمی، 5 مدرسه تاریخی، 10 امامزاده، دو بازار محلی و سنتی و 10 تکیه دارای جاذبه ها و ارزش های بسیاری می باشد که نیازمند مدیریت و برنامه ریزی است.

وی عدم وجود پیاده راه مناسب، هرج  و مرج ناشی از اختلاط وسایل نقلیه و عابر پیاده، کفسازی نامناسب، آشفتگی سیمای بصری مغازه ها سایبانهای غیر همشکل و  نمای نامناسب جداره ها، تنوع در مصالح نمای خارجی و داخلی مغازه ها و ساختمان های مسکونی و نامناسب بودن مصالح استفاده شده در اختلاف سطح مغازه ها با خیابان ها را از جمله مشکلات موجود تأثیر گذار بر جریان گردشگری بافت قدیم گرگان عنوان کرد.

مدیر واحد بافت تاریخی شهرداری گرگان در ادامه شناسایی جاذبه ها و محصولات متنوع گردشگری شهری در بافت و بهره مندی از این ابزارها برای ایجاد اشتغال پایدار شهری  و توسعه مشارکت مردمی را به عنوان پیشنهادات اجرایی در راستای تقویت گردشگری بافت تاریخی برشمرد.

در ادامه این جلسه دائمی نماینده اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان برگزاری نمایشگاه عکس بافت تاریخی، تهیه فیلم های کوتاه در بافت، معرفی جاذبه های بافت در رسانه ها و بهره گیری از ظرفیت فضای مجازی در این حوزه را از جمله راهکارهای معرفی قابلیت های بافت تاریخی گرگان عنوان کرد.

دکتر فاطمه رضایی مشاور کمیسیون گردشگری نیز در ادامه با تاکید بر ضرورت معرفی جاذبه های بافت تاریخی، تشکیل کمیته ای جهت پیگیری راهکارهای شناساندن بافت در سطح ملی و بین المللی، معرفی بافت تاریخی در جشنواره های گردشگری و ساخت فیلم و سریال را از مهمترین راهکارهای معرفی جاذبه های گردشگری معرفی کرد.

وی همچنین ساخت کلیپ و تیزهای تبلیغاتی، برگزاری مسابقات مختلف مانند مسابقات عکاسی و نقاشی از بافت در سطح ملی و بهره گیری از سایر ابزارهای تبلیغاتی را در این موضوع بسیار اثرگذار دانست.

 

 

 

 

 


منبع محتوا | @3f793682

محتوای مشابه

نظرات شما